wtorek, 24 kwietnia 2012

ciasto na maslance

Składniki




3 jajka
300g cukru
1 cukier waniliowy
400g maki
1 paczka proszku do pieczenia
300g maslanki

Do posypania:
100g platkow migdalowych
50g cukru(tych dwuch skladnikow nigdy nie waze,poprostu obficie posypuje nimi ciasto.Zamiast migdalow moze bys kokos,rowniez bardzo smaczne.

Polewa:
150g masla
1 kartonik smietany kremowki(200g)



Przygotowanie






Make wymieszac z proszkiem.
Jajka ubic z cukrem na pulchna mase.Dodawac na przemian maslanke z maka..Ciasto wlac do prostokatnej formy(im wieksza forma tym ciasto bedzie nizsze.nie szkodzi)
Posypac migdalami i cukrem.
(konsystencja ciasta jest gesto lejaca sie)
Piec okolo 20 minut w tem.200°C na zloty kolor.
W miedzy czasie,zagotowac maslo ze smietana.
Upieczone gorace ciasto zalac goraca smietana z maslem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz