niedziela, 8 kwietnia 2012

Krem do ptysiów również dla Diabetyków

Składniki



2 Budynie (smak wg gustu) 1/2 litra mleka 2 łyżeczki od herbaty płynnego słodzika, 2 śmietany kremówki ew. śnieżka ew. Rama Cremefine do ubijania, 4 śmietanofixy  1 łyżeczka od herbaty płynnego słodziku to odpowiednik 4 łyżek stołowych cukru.



Przygotowanie

Budynie ugotować, osłodzić słodzikiem, ostudzić wstawiając do zimnej wody z kostkami lodu lub wkładami do lodówek turystycznych, ciągle mieszając aby nie zrobił się kożuch, śmietany ubić na sztywno dodajac 4śmietanofixy, dobrze wystudzony budyń połączyć z ubitą śmietaną. Tak można przygotować kremy o przeróżnych smakach i o różnych smakach i różnych tłustościach w zależności jakiej śmietany sie użyło!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz