niedziela, 22 kwietnia 2012

Orzechowe z budyniem

Składniki

Biszkopt kakaowy :

10 jaj
10 łyżek cukru
8 łyżek maki
2 łyżki kakao
1 łyżka proszku do pieczenia
 blaszka prostokątka ok. 30*40

Budyń:

2 budynie waniliowe
3 szkl.mleka

Masa orzechowa:

30 dkg orzechów
3 łyżki mleka
1 szkl.sukru
1 k.margaryny

ciastka herbatniki,wódka




Przygotowanie

Z podanych składników upiec biszkopt.

Ugotować budyń.Gorący budyń wylać na zimny biszkopt.Na budyń ułożyć herbatniki  nasączone wódką.Na  herbatniki wylać gorącą masę orzechową.

Masa orzechowa:

W garnku podgrzać margarynę,mleko i cukier.Gdy się rozpuści dodajemy orzechy i smażymy.


Gorąco polecam ciasto naprawdę pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz