poniedziałek, 9 kwietnia 2012

roladki z farszem ruskim

Składniki

Paczka wafli kwadratowych
Ziemniaki
Ser biały
cebula
masło
bułka tarta
olej do smażenia
pieprz sól magii



Przygotowanie

Z ziemniaków sera usmażonej na maśle cebuli i przypraw zrobić farsz,(taki jak na ruskie pierogi).Na desce położyć wafla i ciepłym farszem go dość grubo posmarować,chwilę odczekać,wafel trochę zmięknie,następnie zwinąć w roladę .Wykorzystać tyle wafli na ile wystarczy farszu.Następnie ostrym nożem pokroić na krążki o szer.2-3 cm.Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni i smażyć krążki obtoczone w bułce tartej.Jest to danie smaczne a szybsze od lepienia pierogów.SMACZNEGO!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz