wtorek, 5 czerwca 2012

Fafkulce jeżowe

Składniki

1 kg piersi z kurczaka
vegeta
sół cebulowa
1 śmietana 30% kremówka /kubek-250mil/
6 bułek /kajzerki/
tłuszcz do smażenia lub olej


wcześniej
bułki należy rozkruszyć wysuszyć żeby powstały grzanki/nie można robić z tartej bułki-brak efektu/

można przygotować z 1/2 podanej porcji




Przygotowanie

Mięso z piersi kurczaka przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa
-----dodać śmietanę vegetę sól cebulową do smaku
-----formować kształtne kotleciki - kuleczki otoczyć w cześniej zrobionych grzankach z bułki
-----wrzucić na tłuszcz w głębokim rondlu smażyć jak frytki na złoty kolor
-----udekorować sałatą


podawać z ryżem lub ziemniakami  posypać zieleninką

PYCHA PALCE LIZAĆ

do zobaczenia   SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz