niedziela, 10 czerwca 2012

leczo błyskawiczne

Składniki

             składniki

 
1kg. kiełbasy np.śląskiej
  2 dosyć duże pory
  słoik marynowanej papryki
  ketchup   
  pieprz,sól



Przygotowanie

                         wykonanie
    
 
kiełbasę pokroic w dużą kostkę i wrzucić na rozgrzany olej na
  patelnię,
  por pokroić na drobniutkie talarki,dołożyć do kiełbasy-smażyć aż
  zmięknie,
  niewielkie paseczki papryki wraz z odrobiną zalewy ze słoika dodać
  do reszty skladników i chwilkę poddusić,
  na koniec wlać ketchup(ja daję ok. 150ml.) i niecałą szklankę wody,
  posolić,ew.popieprzyć-całość zagotować.
     
           To jest bardzo szybkie i proste danie!!!

     SMACZNEGO   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz