piątek, 1 czerwca 2012

Sałatka z kapusty pekińskiej i kełków

Składniki

-mała główka kapusty pekińskiej
-2 pomidory
-ogórek świeży
-czerwona cebula
-2 łyżki kiełków ( rzodkiewki , lucerny itp )
Sos winegret :
-3 łyżki oliwy z oliwek
-łyżka octu winnego
-sól , pieprz



Przygotowanie

Pomidory umyć , obrać ze skórki i pokroić w ósemki .Ogórek obrać ze skórki i pokroić w półplasterki .Kapustę umyć i pkroić w drobne paski .Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę .Kapustę włożyć do miski , posypać kiełkami , dodać ogórek i cząstki pomidora , wszystko posypać posiekaną cebulą .Tuż przed podaniem dokładnie wymieszać składniki i polać sosem winegret.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz