piątek, 9 marca 2012

lasagne- bardzo łatwa i bardzo dobra

Składniki

Makaron "melisa";
1/2 kg miesa mielonego;
marchewka;
pietruszka;
cebula;
40dkg sera żółtego;
koncentrat pomidorowy;
3 łyzki masła;
3 łyżki mąki;
mleko;
woda;
gałka muszkatołowa;
1/2 kostki rosołowej;




Przygotowanie

Sos Beszamelowy: Z mąki i masła zrobić zasmażkę i stopniwo dolewać mleka i wody aby uzyskać konsystencję śmietany.Dodac rosołek i gałkę. Lasania: Mieso usmażyć, dodać przyprawy, zalać woda i dusić aż sie woda wygotuje.Dodać koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, papryke czerwona, inne przyprawy do smaku Marchewke i pietryszke zetrzec. Usmarzyc cebulke i dodac pietruszke i marchewke.Nastepnie dodac do miesa. ; Do naczynia żaroodpornego: Warstwa sosu, płatki makaronu, mięso, ser, mararon, sos... Na samej górze sos beszamelowy ;180 stopni, 45 min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz