niedziela, 18 marca 2012

Mięsne wariacje

Składniki

ok 40 dag mięsa mielonego wieprzowego20 dag startego żółtego sera1 kostka bulionu drobiowegopieprz , czosnek granulowany ( 1 łyżeczka ), sól , 1 łyżeczka vegetty20 dag grzybów kurek lub pieczarek1 duża cebulamałe opakowanie klusek łazanek



Przygotowanie

grzyby oczyścić , umyć i pokroić w paskicebulę obrać i pokroić w kostkę na patelni rozgrzać olej , poddusić grzyby i cebulę ok 15 minnastępnie wrzucić do garnka mięso mielone , grzyby i cebulę oraz kostkę bulionową , pieprz,czosnek,vegettę,sól,zalać niwielką ilością wody , dusić ok 30 min na małym ogniuugotować kluskiugotowane kluski wyłożyć na talerze ( gorące) polać sosem mięsnym i posypać startym żółtym serem Przepis sprawdzony , danie bardzo dobre i szybkie w wykonaniu , polecam , życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz