środa, 7 marca 2012

Pulpety w sosie cebulowym

Składniki

Skladniki na 2-3 osoby:

1 zapakowane mielone
jajko
bulka tarta
bulka
1 dua cebula
maka
woda
sol
pieprz
pare lyzeczek przyprawy do kotletow mielonych
sol czosnkowa
wegeta



Przygotowanie

Kotlety robimy dokladnie tak samo jak normalne kotlety mielone,ale troche mniejsze jak pulpeciki.
Przyprawiamy wszystkim i nie zalujcie przypraw im wiecej tym lepszy smak miesa,na koniec turlamy w bulce tartej i smazymy az beda brazowiutkie, na oddzielnej patelni pokrojona w kostke cebule smazymy dotad az bedzie bardzoooooooo brazowa i ciemna,tylko jej nie spalcie!!! Ma byc bardzo ciemny braz.

W jakims innym garnku dajcie 1,5 lyzki maki zwyklej i tyle oleju az pokryje ta make,jakies moze 2-3 lyzki i podlewajcie to woda czyli zasmazka,dotad az bedzie peczniec i potem sie zrobi po prostu sos z tego powinno go byc duzo.Na koniec albo w trakcie po odlaniu tluszczu z patelni na ktorym robila sie cebula,przelozcie ja na sitko i do tego sosu przegniatajcie ja,na koniec doprawice porzadnie sola,wegeta,pieprzem.

Pulpety na koncu wrzucamy do sosu i dusimy jakies 10-15 minut jeszcze.


Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz