Składniki
2 szklanki mąki
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
¾ szklanki brązowego cukru
¼ łyżeczki cynamonu
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina zapachu waniliowego
1 szklanka mleka
½ kostki masła rozpuszczonego
kilka kawałków czekolady deserowej
POLEWA
100 g gorzkiej czekolady
15 g masła
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszku)
Przygotowanie
W jednym naczyniu wymieszać składniki zielone, w drugim składniki niebieskie. Połaczyć zawartość obu naczyń i lekko wymieszać, tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do niej ciasto, w połowie wkładając do środka po kawałku czekolady deserowej.
Piec około 25 - 30 minut, w temperaturze 180ºC.
Wszystkie składniki roztopić w mikrofali lub kapieli wodnej, wymieszać. Wyłożyć na muffinki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz