Składniki
Porcja dla czterech osób:
125g majonezu
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka ostrej musztardy
50g tartego sera
2 ząbki czosnku
szczypta pieprzu cayenne
500g bagietki
(sok z cytryny - do smaku)
Przygotowanie
Zapiekanie: 5-10 min.
Piecyk elektr.: 200st.C
Sposób przygotowania:
Majonez, przecier pomidorowy, musztardę i ser włożyć do miski. Obrany czosnek rozgnieść w prasce, wszystkie składniki razem wymieszać.
Masę utrzeć na krem, przyprawić na ostro musztardą z dodatkiem pieprzu cayenne. Bagietkę pokroić na cienkie kromki i posmarować kremem.
Kromki ułożyć rzędami na ruszcie, pod ruszt wsunąć blachę. Zapiekać w gorącym piekarniku, aż powierzchnia grzanek nabierze złocistego koloru.Smacznego.
Polecam do grzanek sałatkę makaronową z papryką i tuńczykiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz