Składniki
50 dkg mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
3 jajka
3 łyżki cukru kryształu
2 i 1\2 szk. kefiru lub maślanki
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli
Przygotowanie
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać kefir, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, posolić i wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, lekko wymieszać. Dodać dwa jabłka pokrojone w drobną kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.
Do wykonania tych racuszków polecam mąkę tortową typu 450, wychodzą z niej najlepsze. Racuszki są naprawdę bardzo pyszne a dużą ich zaletą jest to, że nie ''piją '' tłuszczu podczas smażenia.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz