poniedziałek, 14 listopada 2011

Pyszne racuszki z jabłkami

Składniki

50 dkg mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
3 jajka
3 łyżki cukru kryształu
2  i 1\2  szk. kefiru lub maślanki
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli



Przygotowanie

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać kefir, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,  posolić i wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, lekko wymieszać. Dodać dwa jabłka pokrojone w drobną kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.
   Do wykonania tych racuszków polecam mąkę tortową typu 450, wychodzą z niej najlepsze. Racuszki są naprawdę bardzo pyszne a dużą ich zaletą jest to, że nie ''piją '' tłuszczu podczas smażenia.
 Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz