sobota, 29 października 2011

Delikatny puch

Składniki


szkl. cukru,
kost. margaryny,
5 jaj,
2 łyżki kakao,
cukier waniliowy,
4 łyżki żelatyny,
2 szkl. mleka,
1 budyń,
3 galaretki,
owoce.




Przygotowanie

Żelatynę rozpuścić w szklance wody i dodać do niej szkl. gotowanego mleka. Drugą szkl. mleka zagotować, dodać rozrobiony budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Do masy dodać ostudzony budyń i wlać zimną żelatynę. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać kakao. Wylać ciemną masę a potem jasną. Wstawić na 1/2 godz. do lodówki. Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody i ostudzić. Białka ubić i wymieszać z galaretką. W pianę nawrzucać owoce. Wylać na jasną masę. Wierzch polać dowolną ilością galaretki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz