niedziela, 9 października 2011

Kolorowe galaretki z owocami

Składniki


galaretka wiśniowa
galaretka agrestowa
galaretka cytrynowa lub brzoskwiniowa
śmietanka 36% (do tortów)
kiwi 1 sztuka
winogrona białe
brzoskwinie z puszki
czekolada gorzka - kilka kostek
truskawki - 4-5 sztuk




Przygotowanie

Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, zostawić do stężenia. Śmietankę ubić, tak by była sztywna, owoce pokroić w kostki. Kiedy galaretka stężeje, nakładać do pucharków wartwami (wystarczy na około 5 porcji): najpierw łyżkę każdej galaretki, potem owoce, znowu galaretki, owoce, bitą śmietanę. Można udekorować truskawką, posypać starą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz