piątek, 7 października 2011

Śledzie po cygańsku

Składniki

Opakowanie filetów śledziowych
Duża cebula
Kilka łyżek keczupu
Łyżka ostrej musztardy
Kilka konserwowych ogórków




Przygotowanie

Przygotowanie:

Filety odsączyć z zalewy i osuszyć, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w piórka, połóżyć na sicie i sparzyć wrzątkiem - zalać zimną wodą.



Kilka łyżek oleju, keczupu (dałam około 4-5) i łyżeczkę musztardy wymieszać w miseczce. Ogórki (4) pokroić w kostkę i dodać do sosu razem z cebulą.
Posolić i popieprzyć do smaku.


Śledzie zalać sosem i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Udekorować zieleniną i cząstkami pomidora



Smacznego! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz