Składniki
Składniki
200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
200g pieczarek
1 cebula
1 jajko
125 g kwaśnej śmietany
80g sera żółtego goudy
sól,pieprz,vegeta
1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla"
Przygotowanie
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
Z ciasta francuskiego wykroić 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki powkładać wycięte kwadraty,tak aby wystawały rogi. Napełnić farszem.
Piec w temp.200stopni około 30-40 minut(.bez termoobiegu)
Paszteciki można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia podgrzać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 min.aż będą chrupiące. Podawać z barszczykiem czerwonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz