środa, 19 października 2011

Makaron z owocami morza i pieczarkami w sosie pomidorowym

Składniki


120 g makaronu
puszka pomidorow (pokrojonych)
30 g pieczarek
140 g owoców morza
czosnek (ilosc zależnie od upodobań)
świeżo zmielony pieprz
oregano
sól do smaku (opcjonalnie)




Przygotowanie


Przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelnie wrzucić pomidory z puszki, lekko zredukować sos. W miedzyczasie dodać drobno pokrojony lub rozgnieciony praską czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić świeźo zmielonym pieprzem i oregano. Do gotowego sosu dodać owoce morza i wymieszać, podusić razem wszystkie składniki przez ok. 2 minuty.
Dodać makaron do składników na patelni i wszystko razem wymieszać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz