piątek, 14 października 2011

Paprykarz z indyka II

Składniki

60 dkg mięsa z udek i podudzi indyka1 łyzka mąkisproszkowana słodka paprykacebula
1-2 łyzki przecieru pomidorowego1/2 szklanki śmietanyłyżka posiekanej natki pietruszki4 łyżki oleju do smażeniasól i pieprz




Przygotowanie

      Po wytrybowaniu kości ,mięso pokroić na kawałki wielkości połowy pudełek od zapałek.Posypac mąką  i słodka papryką.Na oleju podsmażyc mięso,lekko je rumieniąc.Następnie podsmażyc cebulę ,dodać mięso i zalać wodą tak aby je przykryć i dusić pod przykryciem.Kiedy mięso jest prawie miękkie doprawić solą i pieprzem.Do zupełnie miękkiego mięsa dodać przecier pomidorowy i śmietane ,wymieszać z sosem i zagotować.Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Potrawę miałam dziś na obiad,dlatego ten przepis dziś podaję,a dostałam go kiedyś  w pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz