Składniki
60 dkg mięsa z udek i podudzi indyka1 łyzka mąkisproszkowana słodka paprykacebula
1-2 łyzki przecieru pomidorowego1/2 szklanki śmietanyłyżka posiekanej natki pietruszki4 łyżki oleju do smażeniasól i pieprz
Przygotowanie
Po wytrybowaniu kości ,mięso pokroić na kawałki wielkości połowy pudełek od zapałek.Posypac mąką i słodka papryką.Na oleju podsmażyc mięso,lekko je rumieniąc.Następnie podsmażyc cebulę ,dodać mięso i zalać wodą tak aby je przykryć i dusić pod przykryciem.Kiedy mięso jest prawie miękkie doprawić solą i pieprzem.Do zupełnie miękkiego mięsa dodać przecier pomidorowy i śmietane ,wymieszać z sosem i zagotować.Przed podaniem posypać natka pietruszki.
Potrawę miałam dziś na obiad,dlatego ten przepis dziś podaję,a dostałam go kiedyś w pracy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz