wtorek, 18 października 2011

Śledziowa zielona wariacja

Składniki

wiejskie filety śledziowe
seler naciowy
awokado
ogórek świeży
sałata rukola
koperek
kapary
pomidory suszone
jogurt naturalny
cytryna
pieprz kolorowy świezo mielony



Przygotowanie

Awokado obrać i pokroić w małe plastry, ogórek świeży obrać, pokroićw cwiartki. Seler naciowy obrać i pokroić w łodki, sałatę umyć,sledzie pokroic w paski. Na talerz połozyc sałate. W misce wymieszac razem śledzie, awokado, suszone pomidory, ogórki, seler naciowy, skropic cyryna i wymieszac, przelozyc na sałate. Posypac kaparami. Jogurt wymieszac z łyzeczka soku z cytryny, posiakanym koperkiem i odrobna pieprzu. Sosem polac sałate. Posypac swiezo zmielonym pieprzem i koperkiem.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz