Składniki
MASA:
2 budynie karmelowe,
galaretka ananasowa,
1/2l mleka,
2 łyżki cukru,
3/4 kostki margaryny
KARMEL:
1 puszka gotowej masy krówkowej,
100g margaryny
ŚNIEŻKA:
1 śnieżka,
200ml mleka,
galaretka wiśniowa
DODATKOWO:
herbatniki (tyle, aby starczyło na dwie warstwy)
biszkopciki
Przygotowanie
Budynie ugotować z mlekiem i cukrem. Do gorącego dodać galaretkę. Wystudzić, a następnie połączyć z margaryną.
Krówkę zmiksować z margaryną do uzyskania jednolitej masy.
Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu,a następnie dodać wystudzoną galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl wody.
PRZEŁOŻENIE:
herbatniki masa budyniowa biszkopty karmel herbatniki śnieżka można posypać kakao lub czekoladą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz