środa, 1 lutego 2012

3 bit z biszkoptami

Składniki

MASA:


2 budynie karmelowe,
galaretka ananasowa,

1/2l mleka,
2 łyżki cukru,
3/4 kostki margaryny

KARMEL:


1 puszka gotowej masy krówkowej,
100g margaryny

ŚNIEŻKA:


1 śnieżka,
200ml mleka,
galaretka wiśniowa

DODATKOWO:


herbatniki (tyle, aby starczyło na dwie warstwy)
biszkopciki




Przygotowanie

Budynie ugotować z mlekiem i cukrem. Do gorącego dodać galaretkę. Wystudzić, a następnie połączyć z margaryną.
Krówkę zmiksować z margaryną do uzyskania jednolitej masy.
Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu,a następnie dodać wystudzoną galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szkl wody.
PRZEŁOŻENIE:
herbatniki masa budyniowa biszkopty karmel herbatniki śnieżka można posypać kakao lub czekoladą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz