czwartek, 23 lutego 2012

Naleśniki z farszem cebulowym

Składniki



Ciasto:
2 szklanki mąki;
szklanka mleka;
szklanka wody mineralnej gazowanej;
2 jajka;
szczypta soli.
  Farsz cebulowy
6 niewielkich cebul;
3 łyżki masła lub margaryny;
6 łyżek parmezanu;
sól, pieprz.



Przygotowanie

Podane składniki zmiksować lub roztrzepać widelcem na gładkie ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki.Cebulę posiekać (ja przekroiłam każdą na pół i pokroiłam w cienkie plasterki), udusić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Naleśniki smarować przygotowanym farszem, posypywać parmezanem i zwijać w rulon lub składać w chusteczkę. Smażyć na maśle, margarynie lub oleju.Przepis pochodzi z książeczki „Potrawy postne” Biblioteczki Poradnika Domowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz