czwartek, 16 lutego 2012

Orzechowiec migdalowiec

Składniki


2 szkl maki
pol kostki margaryny
10 dag cukru+1 szkl cukru
2 zoltka
3 lyzki smietany
1 lyzeczka proszku do pieczenia
2 szkl orzechow
1 szkl migdalow
pol kostki masla
pol szkl wody
1 szkl mleka w proszku





Przygotowanie

Z maki margaryny 10 dag cukru zoltek smietany  proszku wyrobic ciasto
piec placek przez ok 30 min 200 st

zmielic orzechy i migdaly

wode ze szkl cukru maslem gotowac az do rozpuszczenia
dodac mleko i gotowac przez 7 min
caly czas mieszajac zeby grudki sie roztarly
dodac orzechy i migdaly i gotowac je przez 7 min az do zgestnienia
wylozyc mase na placek posypac wiorkami i porobic esy floresy gotowa polewa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz