Składniki
1/2 kg filetów z kurczaka250 g pieczareknatka pietruszki2 czubate łyżki majonezu3 jajka3 łyżki mąki1 łyżka masła1 łyżka musztardysól, pieprz, vegeta do smaku
Przygotowanie
Jajka mieszamy z majonezem, maką, posiekaną natką pietruszki, solą pieprzem,vegetą i musztardą. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na maśle aż odparuje woda. Piersi kroimy w kostkę a następnie mieszamy z pieczarkami oraz masą jajeczną. Wstawiamy do lodówki na około 2 godz aby się przegryzło.
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy masę i smażymy. Ja robię kotleciki z dwóch łyżek masy. Podajemy odrazu po usmażeniu z makaronem, ryżem lub ziemniaczkami. Świetnie smakują z sałatką z sałaty lodowej. Ja ostatnio nie miałam i zjedliśmy z sałatką z czerwonych buraczków.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz