poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Niskokaloryczna rolada z masą jogurtową

Składniki

3 jajka


120 g cukru pudru


120 g mąki


1 łyżeczka proszku do pieczenia


1 galaretka + 1 jogurt 250 ml + owoce drobno pokrojone


 





Przygotowanie

1. Ubić jajka z cukrem pudrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać jajka z mąką. Blaszkę wyłożyć pergaminem tak, żeby z dwóch stron trochę wystawał (łatwiej wtedy wyjąć ciasto). Wyłożyć ciasto na blaszkę, wygładzić i piec 15 min w temp. 175 st.

2. Na stole rozłożyć ściereczkę, posypać cukrem i wyłożyć na to ciasto. Ostrożnie zdjąć pergamin i zrolować ciasto razem ze ściereczką Rozpuścić galaretkę w połowie wody ( w 1 szklance), odstawic do ostygniecia. Gdy zacznie tężęć dodać jogurt i owoce.

3. Zimny biszkopt rozwinąć, ściereczkę usunąć. Tężejącą mase jogurtową rozłożyć równomiernie na cieście, zwinąć. Opruszyc cukrem pudrem i schłodzic.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz