czwartek, 17 maja 2012

brokuły z feta i fasolka

Składniki

1 opakowanie sera feta
1 świezy brokuł lub 1 opakowanie mrożonego brokuła
1 puszka fasolki czerwonej
1 majonez
opcjonalnie trochę jogurtu
2-3 ząbki czosnku
pieprz
szczypta soli
troche vegety

garnek
durszlak
deska
noz
salaterka



Przygotowanie

zblanszowane brokuły (w wodzie z odrobina vegety) oddzedzic i ułozyc na dnie salaterki... czekamy aż ostygna... przygotowując w tym czasie sos...

majonez opcjonalnie wymieszac z jogurtem i posiekanym czosnkiem, popieprzyc...

wystudzone brokuły polac sosem - ok. 1/43całego sosu
fete pokroic w kostke i ułozyc na brokułach
polac sosem...
opłukana fasolkę ułożyc na fecie i polac sosem

smaczna, syta... i do zjedzenie od zaraz... po 24 godz w lodówce jest juz "za  słona" i "za czosnkowa"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz