wtorek, 1 maja 2012

Ptasie mleczko jak z cukierni

Składniki

Śmietana 30%
4 łyżki cukru
torebeczka cukru waniliowego
4-5 tabliczek czekolady
5 łyżeczek żelatyny



Przygotowanie

Śmietanę ubić z cukrami na gęstą bitą śmietanę. Żelatynę rozpuścić w neiwielkiej ilości letniej wody, do mieszaniny dodać 1 łyżkę bitej śmietany, wymieszać, dodać do bitej i wymieszać na jednolitą masę. Mleczko wylać do płaskiego, prostokątnego naczynia (np. na blachę), pozostawić do stężenia. Gdy już ptasie mleczko stężeje, jescze w naczyniu pokrajać na małe prostokąciki wielkości oryginalnego ptasiego, położyć na tależ, byśmy mieli naczynie wolne. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, naczynie odwróćić do gory denkiem, i każdą /EDIT/ kosteczkę cieńko posmarować roztopioną czekoladą , kłaść na naczynie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz