piątek, 11 maja 2012

gulasz z indyka

Składniki

500 g filetu z indyka
1 cebula
2 ząbki czosnku
kukurydza w puszcze
pomidory krojone w puszce
200 ml śmietany
natka pietruszki
przyprawa do mięs i innych potraw
papryka słodka i pikantna
majeranek
pieprz
olej

dodatkowo: ryż, kasza gryczana, lub makaron



Przygotowanie

Filet z indyka pokroić w kostkę, doprawić i schować na jakies pół h do lodówki, po czym wyjąć i przesmażyć wraz z posiekaną cebulą i  czosnkiem przepuszczonym  przez praskę. Do podsmażonego mięsa dodać kukurydzę z puszki i pomidory - dusić do miękkości. Następnie dodać śmietanę- zagotować. Danie podawać z ryżem, kasza gryczaną, lub makaronem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz