poniedziałek, 28 maja 2012

Ciasto Toffi z herbatnikami

Składniki

BISZKOPT:
6jaj
1szkl cukru,
1łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4szkl mąki pszennej,
2-3 łyżeczki kakao

MASA:
*1,5 kostki masła,
*puszka masy krówkowej,
*7 paczek herbatników
*szklanka mleka,
*zapachrumowy.



Przygotowanie

BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem,na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę i piec ok. 30-40minut w temp. 160-180*C

MASA:
1/4masy rozsmarować na przekrojonym biszkopcie, potem ułożyć warstwę herbatnikóe namoczonych w mleku itd. (masa herbatniki na przemian). Mają być 4 warstwy. Na wierzch biszkopt i polewa czekoladowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz