piątek, 11 maja 2012

Francuskie koperty wg Magdy

Składniki

- 1 opakowanie ciasta francuskiego (polecam mrożonkę firmy Frosta)
- 0.5 kg pieczarek
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 20 dag żółtego, startego sera
- 1 białko



Przygotowanie

Cebulę, paprykę i pieczarki obrać, drobno pokroić i usmażyć na patelni. Odstawić do wystygnięcia. Ciasto rozmrozić, każdy płat lekko rozwałkować. Na środku układamy farsz, posypujemy serem. Całość składamy i dokładnie zlepiamy. Gotowe koperty smarujemy białkiem i układamy na wysmarowanej masłem blaszce. Należy zachować spore odstępy, ponieważ ciasto francuskie mocno się rozrasta. Pieczemy około 40 minut.

Szczególnie polecam ze "sałatką kombinowaną" mojego autorstwa.

                                                    SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz