niedziela, 13 maja 2012

Idealne placuszki z jabłkami

Składniki

5-6 jabłek4 szklanki mąki2 szklanki mlekamały kubeczek śmietana 30%100 gr masła3-4 jajka15 gr drożdży1 łyżka startej skórki z cytryny




Przygotowanie

Jabłka upiec w piekarniku i przetrzeć przez sito. Połowę mąki wymieszac z mlekiem i drożdżami, odstawic w ciepłe miejsce. Gdy ciasto urośnie dodać jajka, jabłka, masło, pozostała mokę, starta skórkę z cytryny i odrobine cukru (do smaku, chociaz ja robię bez cukru). Wszystko wymieszać, następnie połączyć z ciastem śmietanę. Piec placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z dżemem jabłkowym.

TE PLACUSZKI SĄ WYJĄTKOWE. GORĄCO POLECAM!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz