Składniki
3 żółtka
1/2 szkl.cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki mleka
1/2 l mleka
1 cukier waniliowy
25 dkg masła
10 dkg cukru pudru
biszkopty lub upieczony cieńki biszkopt
truskawki
galaretka truskawkowa
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszać.
Mleko z cukrem zagotować i wlać do żółtek.Gotować do gęstości. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając po troche ostudzonego budyniu.Ucierać.
średnią tortownicę wyłożyć biszkoptami lub upieczonym biszkopem- nasączyć .Wyłożyć 1/2 masy na masę wyłożyć truskawki jedna obok drugiej.Przykryć drugą częścią masy.
Na wierzchu również ułozyć truskawki i zalać galaretką.
Włożyć do lodówki do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz