piątek, 25 maja 2012

Zupa gulaszowa wg M&Ł

Składniki


40 dag mięsa wieprzowego na gulasz
włoszczyzna
papryka czerwona i zielona
cebula
ziemniaki
koncentrat pomidorowy
przyprawy: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, 
kostka rosołowa miesna
1 łyżeczka sosu sojowego
tłuszcz do smażenia




Przygotowanie

mięso pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na tłuszczu, przyprawiśc solą i pieprzem, dodać cebulę i delikatnie zalać wodą i dusić aż cebula zmięknie przełożyć wszystko do garnka, dodać obraną i pokrojona włoszczyznę i papryki, dodać kostkę rosołową dolac wody i gotować aż warzywa i mięsko będa miękkie dodać łyzkę koncentratu pomidorowego ziemniaki ugotować osobno przyprawić zupę podanymi przyprawami, można zageścić łyżką mąki do talerza włorzyć pokrojone ziemniaki z zalać zupą. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz