czwartek, 1 grudnia 2011

Jabłkowo-cynamonowe ciasto z orzechami

Składniki

Składniki

•jedna szklanka cukru
•cztery jajka
•dwie szklanki mąki
•łyżeczka sody
•dwie łyżeczki proszku do pieczenia
•trzy łyżeczki cynamonu
•ok pięć jabłek
•2/3 szklanki oleju
•posiekane orzechy włoskie
•migdały lub inne bakalie wg gustu



Przygotowanie

Etapy przygotowania

1.Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru.
2.Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonemdodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach.
3.Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy, migdały. Wymieszać łyżką.
4.Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut.
5. Polać polewą czekoladową. Mniammm....

Na moim wypieku właśnie zastyga czekolada. Naprawdę pyszne. I szybko się robi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz