czwartek, 29 grudnia 2011

kapusta z pomidorami Lenki

Składniki

3 duże cebule
1 główka kapusty białej
4 pomidory albo puszka pokrojonych
 5 łyżek oleju
szczypta tymianku
1 liść laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
1/2 łyżeczki imbiru
sól
pieprz
1/2 łyżeczki kminku mielonego
szczypta kurkumy
2 łyzki mąki



Przygotowanie

!/2 litra wody w garnku zagotować dodoć szczyptę tymianku
3 duże cebule pokroić i zeszklić na oleju i wrzucić do garnka z wodą
dodać pokrojoną główke kapusty
dodać lisć laur.ziele angielskie,imbir i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w plastry.
posolić popieprzyć i dusic pod przykryciem do miękości około 25 minut.Na końcu dodać kminek,kurkumęi pieprz, odrobinę soli.
Na końcu oprószyć mąką żęby zgęstniała

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz