czwartek, 29 grudnia 2011

Jajka faszerowane po francusku

Składniki


8 dużych jajek
1 mala czerwona cebula
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1 duza lyzka majonezu
1 łyżeczka musztardy
przyprawy(pieprz ziołowy,papryka sol)
bulka tarta
1/2 ząbku czosnku




Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo,ostudzicPo ostudzeniu przepołowić  i wydrążyć  żółtka - żółtka polaczyc z cebulka,pietrszuka i przyprawami.Dodać majonez i musztardę.Dokładnie wymieszać.Po koniec dodać czosnek i pozostawić na ok 20 min do "przegryzienia."
Polówki białek faszerować masa jajeczna i układać w naczyniu żaroodpornym.Każda polowke oprószyć delikatnie bulka tarta.zapiekać w temp 160 do momentu zbrązowienia bulki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz