piątek, 16 grudnia 2011

Pasta jajeczno-tunczykowa nulki

Składniki

4 jaja


puszka tuńczyka w sosie własnym lub oliwie z oliwek


serek twarogowy śmeietankowy/kremowy


4 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu


sól pieprz


ew. szczypiorek





Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo, obrać i zetrzec na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do jaj dodac tuńczyka, serek i jogurt naturalny. Wysmieszac widelcem. Można dodać drobno posiekany szczypiorek bądz koperek.

 

 

 

Ja kupuje tuńczyka RIO MARE w tych malutkich puszeczkach, jest on w oliwie z oliwek i wart swej ceny.

Pastę robię bez przypraw i z jogurtem naturalnym a nie majonezem, gdyż robię ją z myslą o moim 11 miesięcznym synu - jednak cala rodzina się nią zajada

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz