czwartek, 8 grudnia 2011

Sledziowa atrakcja wg kuleczki

Składniki

  600 g filetow sledziowych matiesow,

Sos:

4 straki papryki czerwonej,

2 jablka,

1 zoltko ugotowane na twardo,

2 cebule,

szklanka smietany,

lyzeczka musztardy,

lyzka octu winnego,

natka pietruszki,

sol,pieprz.



Przygotowanie

Filety oplukac (mocno slone moczyc 2 godz.).

Sos:

Papryke umyc i przekroic w poprzek na polowe.

Cebule i jablka pokroic drobno,skropic octem,oproszyc lekko sola i pieprzem.

Zoltko rozetrzec z musztarda,wlewajac powoli smietane.

Do sosu wlozyc jablka i cebule,wymieszac z posiekana natka pietruszki.

Kazdy filet zawinac w rulonik.Z wiekszych filetow mozna przygotowac 2 ruloniki.

Wlozyc lyzke cebuli z jablkami do kazdej polowki papryki,na to polozyc ruloniki i kopiasto przykryc sosem.


Takie sledziki jadlam na imprezie - polecam bo sa pyszne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz