czwartek, 29 grudnia 2011

Krokiety z jajkiem i pieczarkami

Składniki

farsz:
20 dag pieczarek
1 cebula
4 jajka
wegetta
ser zółty

 naleśniki:
mąka
0,5 l mleko
2 jajka
szczypta soli
oliwa



Przygotowanie

Przygotować ciasto na naleśniki: do miski wbić jajka, dodać sól, ubić, dodać mleko oraz mąkę ( ja zawsze wsypuję na "oko".

Farsz:
pieczarki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na patelni razem z cebulą (należy poczekać, kiedy woda wyparuje z peiczarek) dodajemy wegettę. Jajka gotujemy i kroimy w drobną kostkę. Łączymy pieczarki z jajkiem. Powstały farsz zawijamy w naleśniki i smażymy na wierzch usmażonego krokieta kładziemy plasterek sera zółtego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz