poniedziałek, 16 stycznia 2012

Ciasto z krakersów z kokosem

Składniki

3 szkl mleka, 2o dkg kokosu, 2 cukry waniliowe, 3/4 szkl cukru, po 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, 3 żółtka, 1,5 paczki margaryny, 3 paczki krakersów (duże).



Przygotowanie

Zagotować 2 szkl mleka z cukrem i wanilią. Do gotującego wlać rozmieszaną mąkę i połowę kokosu (rozmięszanego w 1 szkl mleka + 3 żółtka. Po wystudzeniu budyniu zmiksować z margaryną i kokosem (trochę zostawić do posypania) Układać na dużej blaszce na przemian : krakersy i krem powinny wyjśc 3 warstwy Można zamiast krakersów 2 warstwy zrobić z herbatników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz