poniedziałek, 2 stycznia 2012

Gulasz hiszpański

Składniki

80 dkg schabu,
2 łyżki oleju,
2 cebule,
3 pomidory,
strąk czerwonej papryki,
puszka ananasa ,
3 ząbki czosnku,
posiekany swieży imbir lub ok. łyżeczki sproszkowanego,
curry, sól, pieprz



Przygotowanie

Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę ze zmiażdżonym czosnkiem.   Obsmażyć pokrojone na małe kawałki mięso.   Oczyścić paprykę z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, a obrane pomidory ze skórki w plasterki.   Warzywa dodać do mięsa i dusić razem przez 45 min. cały czas doglądając.   W połowie duszenia dodać pokrojonego w drobne cząstki ananasa wraz z zalewą.   Posypać solą i pieprzem, dodać imbir i curry.  Dusić jeszcze przez 5 min.  
Potrawę podawać z ryżem lub ze świeżym pieczywem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz