niedziela, 22 stycznia 2012

Miodowe muffinki

Składniki

Przepis na 12 muffinek


PRODUKTY SUCHE:
250 g mąki (pszenna lub razowa)
85 g musli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
100 g bakalii (orzechy,rodzynki, migdały i inne- nie muszą być)
40 g cukru kryształu


PRODUKTY MOKRE:
2 jaja
200 ml mleka
75g oleju
5-6 łyżek miodu (najlepiej prawdziwego)- ja używam różnych gatunków (np. wielokwiatowych, lipowych, ze spadzi iglastych, gryczany)



Przygotowanie

Produkty suche połączyć z produktami mokrymi. Wymieszać szybko, aby zostały grudki. Pieczemy w blaszce wyłożonej papilotkami, lub wysmarowanej tłuszczem około 20 minut w temperaturze 190ºC. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz