sobota, 28 stycznia 2012

zapiekanka z bakłażana

Składniki

1 średni bakłażan150 ml. jogurtu + parę ząbków czosnku+jajko250g. mięsa mielonego1 puszka pomidorów w całościpuszka kukurydzyprzyprawy do sosuprzedewszystkim papryczka, sól, pieprz i masełko do bakłażanagarstka ztartego sera




Przygotowanie

kroimy bakłażana na plastry wzdłóz i smazymy porcjami na masełku na patelni teflonowej.w trakcie smażenia przyprawiamy go.na innej patelni podsmazamy mięsko,przyprawiamy łączymy z pomidorkami i kukurydzą.w naczyniu żaroodpornym układamy warstwy bakłażana i mięska.na wierzch wylewamy sos z jogurtu,jajaka i rozgniecionego czosnku.sypiemy serzapiekamy nie przykrytesmacznego(bakłażan bardzo nasiaka smakiem tluszczu wiec moim zdaniem najlepszy na masełku)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz