środa, 11 stycznia 2012

Fish Grits

Składniki

Ryba - najlepiej świeżo złowione małe rybki (płoć, krąp) – 1 kg wystarczy na 3 lub 4 porcje kaszy


Kasza jęczmienna – jeden woreczek na 1 porcję


Marchew – 5 szt średniej


Jajka – szt. 2


Sucha bułka – szt. 1


Cebula szt.1


Nać pietruszki - kilka gałązek


Przyprawy – sól, pieprz, vegeta





Przygotowanie

Wypatroszoną i oskrobaną rybę parzymy wrzucając do gotującego się wrzątku na ok. 2 min. a następnie obieramy z ości, płetw i ogona. Czyste mięso rybie mielimy przez maszynkę. Następnie mielimy: obraną cebulę, oskrobane marchewki, namoczoną w wodzie bułkę. Mieszamy wszystko dodając jajka, drobno pokrojoną natkę. Do smaku dodajemy przyprawy takie jak kto lubi. Całą masę wyrabiamy a następnie partiami smażymy na patelni tak jak mięso do spaghetti (rozdrabniając widelcem). Po przesmażeniu przekładamy całość do garnka i wszystko 5 minut dusimy a następnie układamy warstwowo na uprzednio ugotowanej kaszy. Podawać na gorąco. Całość mój syn polewa ketchupem.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz