sobota, 7 stycznia 2012

Sałatka śródziemnomorska

Składniki

sos sałatkowy grecki Knorr,
40 dag ugotowanego makaronu np. penne,
ogórek kiszony,
mały słoik dyni w marynacie słodko-kwaśnej,
10 dag sera typu feta,
6-8 czarnych oliwek,
łyżka soku jabłkowego,
mały kubek jogurtu naturalnego,
sok z 1/3 cytryny,
3 gałązki świeżej mięty, łyżka ziaren sezamu



Przygotowanie

Ogórek kiszony obrać, dynię osączyć, pokroić w kostkę. Ser pokruszyć. Makaron połączyć z ogórkiem, dynią, serem i posiekaną miętą. Jogurt wymieszać z sosem sałatkowym Knorr, sokiem jabłkowym i z cytryny. Polać sałatkę, posypać częścią sezamu, odstawić na 5-10 minut. Udekorować listkami mięty, oliwkami i pozostałym sezamem.


Przepis z "Naj"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz