Składniki
pierś z kurczaka
5 pieczarek
1 mała cebula
2 łyżki majonezu WINIARY
ser żółty do posypania
sól, pieprz
Przygotowanie
Pierś rozbić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, chwilkę poddusić, a następnie dodać pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyłożyć na SUROWĄ pierś.
Na wyłożonych pieczarkach z cebulą rozmarować majonez,
a następnie posypać grubą warstwą sera żółtego.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25 - 30 min. w temp. 180-190 stopni.
Podawać z ziemniakami lub ryżem lub z moją Babką ziemniaczaną z serem:))
Jest to moje popisowe danie, i zawsze, ten, kto je spróbuje, prosi o przepis.
Naprawdę polecam, bo jest łatwe, szybkie i bardzo smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz