poniedziałek, 2 stycznia 2012

Pierś zapiekana w piekarniku PRZEPYSZNA

Składniki


pierś z kurczaka


5 pieczarek


1 mała cebula


2 łyżki majonezu WINIARY


ser żółty do posypania


sól, pieprz




Przygotowanie

Pierś rozbić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.


Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, chwilkę poddusić, a następnie dodać pieczarki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyłożyć na SUROWĄ pierś.


Na wyłożonych pieczarkach z cebulą rozmarować majonez,

a następnie posypać grubą warstwą sera żółtego.


Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25 - 30 min. w temp. 180-190 stopni.


Podawać z ziemniakami lub ryżem lub z moją Babką ziemniaczaną z serem:))

Jest to moje popisowe danie, i zawsze, ten, kto je spróbuje, prosi o przepis.
Naprawdę polecam, bo jest łatwe, szybkie i bardzo smaczne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz