środa, 11 stycznia 2012

ptasia bomba

Składniki

40 dag twarozku waniliowego gladkiegopol paczki ptasiego mleczka dowolny smakgalaretka pomaranczowa2 rolady biszkoptowe gotowe ze sklepu250 ml smietany 36%pol szkl cukru pudru50 g zelatyny instant



Przygotowanie

rolady kroimy w rowne plastry ok. 1 cm szerokosci
duzy durszlak wykladamy folia aluminiowa
plastry rolady ukladamy ciasno na dnie i bokach durszlaka
do twarozku waniliowego dodac 5 kostek ptasiego mleczka pokrojonego w male kawaleczki
zelatyne rozpuscicw malej ilosci wrzatku
schlodzona smietane ubic z cukrem pudrem
dodac zimna zelatynei twarozek z ptasim mleczkiem
delikatnie wymieszac
mase wlozyc do lodowki zeby sie troche schlodzila
nastepnie przelac do durszlaka
i ponownie wlozyc do lodowki
gdy masa stezeje poukladac na niej ciasno ptasie mleczko
galaretke rozpuscic w 1 szkl wrzatku
gdy zacznie tezec zalac nia ptasie mleczko
gdy galaretka zastygnie poukladac na niej reszte plastrow rolady
wlozyc do lodowki na conajmniej 5 godz

durszlak przekrecic do gory nogami wylozyc na talerz ostroznie zdjac folie
kroic tak jak tort

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz