czwartek, 5 stycznia 2012

wątróbka z papryką i pieczarkami- super potrawa

Składniki

70 dag wątróbek drobiowych
4 strąki papryki
40 dag pieczarek
4 łyżki oliwy, 4 łyżki masła
sól, pieprz, sos sojowy do smaku.




Przygotowanie

Wątróbkę umyć, poporcjować i osuszyć.Paprykę oczyścić, pokroć w paski, a umyte pieczarki w plasterki.NA dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło), wkładamy paprykę i pieczarki i smażymy na dość dużym ogniu, cały czas mieszając (papryka i pieczarki puszczają sporo wody, musimy ją odparować). Po kilku minutach dodajemy do papryki i pieczarek, wątróbkę, mieszamy i smażymy kilka minut (5-6).Pod koniec doprawić potrawę do smaku solą , pieprzem i sosem sojowym.Podawać prosto z patelni z chlebem, grzankami lub bagietką.

WĄTRÓBKA TA JEST SUPER   ŻYCZĘ SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz